ett bra motto

Travelling a thousands of miles is better than reading a thousands of book

Sager jag och tar en langtur till bergen!

Uppdatering

Hej!

Dalig uppdatering har. Har varit nagra hektiska dagar da vi insett att vi snar ska aka harifran och maste hinna med allt. Pa mandag aker vi pa en tripp till bergen. Ett stalle kallat Heaven on earth. Kommer hem pa torsdagen for att ha ett semenarium pa fredagen innan vi aker till Shanghai. Dar stannar vi en fyra fem dagar enligt planen. Ska dock ut pa en tur i Shanghai, till ngt kallat vattenstaderna. Kinas Venedig. Mellan Shanghai och Peking ska vi nog aka natt tag. Absolut billigast. Och hej det tar bara 10 timmar. For en van natttags akare som jag ar det ingenting.

Idag har vi varit pa marknad. Prutat och prutat. Gaket roligt. En hel del fina fynd. You know my friend specialprice for you. Tackar! Sen tog vi en tur till Ikea. Roligt att se hur de har stallt upp det dar. Inte alls som hemma. La mig en stund i min kara soffa och kande mig som hemma iaf. Pa ikea saljer de svensk sprit. Det ar lite roligt. Inte alls dyrt heller. Spriten har ar jattebillig. 5 spann typ eller det kallas vin och smakar hostmedicin. Spriten ar mkt starkare men den mamma har jag inte smakat pa. Olen ar markt med det matematiska tecknet for mer eller lika med. Alkolholprocenten i den har ar mer eller lika med 4,0 procent. Spannande.
Var aven pa den beromda teknikgatan.  Jennie din dator var inte sa mkt billigare men msin kostade knappt tre tusen. Var bra sugen pa en asus for 1800 men vill garna kunna skriva a, a och o med prickar pa sa jag holl mig. Kopte armband och sjalar for det istallet. Typ.

Nu tar tiden har slut. Men ha det sa bra. Pussar och kramar

Kinas spannande

Kinas spannande: 

  • Maten, spannande nar man pekar pa nagat pa kinesiska.
  • Maten. Spannande nar man smakar eftersom man inte vet vad det ar
  • Taxifarder, eftersom ngn snall kines pa knackig engelska har skrivit ned nagra kinesiska tecken pa vart man ska
  • Taxifarder, halla pojkar titta hur ni kor
  • Shopping, mest for det ar sa javla roligt att pruta och ingenting passar. Men hipphurrrrrra jag har storsta skostorleken pa skor for tjejer i Kina. Alltsa kan jag hitta skor. Vilket inte Anna kan.
  • Vad saker och ting kostar. Man bara betlar och vantar pa vaxel
  • Toaletterna, no coments?
  • Barnens kladsel. Skitsota klader med hal bak i rumpan. Hur praktiskt?

Blott



Ni kan klaga bast ni vill pa lite regn i Sverige. Men jag tror inte ni slar det har. I Kina kan det regna och detta ar vagen till skolan.

Jag mar bra!

Jag lever, jag svettas och jag gar mkt lang promenader eftersom ingen kan engelska och missforstand latt kan uppkomma! Jag ater ris sa jag formodligen inte kommer vilja se det foran efter jul. I fortsattningen kommer du inte tycka att vi ater for mkt ris hemma Robin ;) Jag har en tvattmaskin som spelar jingle bells nar den ar fardig, sa allt ar bra!

Update

Hej allihopa!

Resan har gatt bra trots nagra incidenter som vi skrattar at nu. Pa resan over till Kina svimmade en kvinna ratt over oss, de fragade efter lakare och sjukvardspersonal som tydligen hela planet var. Alla stod runt omkring och tittade som idioter. Den svenska lakaren gav kvinnan ett glasvatten. De kinseiska hade yberpanik och skulle ta alla prover som gar att ta pa ett flygplan. Svininfluensan hade val rycktet gatt om till flygplatsen sa innan vi far ga av kommer det sjukskoterskor och tar tempen pa alla. Val i Peking var planet vidare till Nanjing installt. Och inte allt for manga pratar engelska. Problem. Det loste sig tillslut och vi kom fram. Taxin slappte av oss vid huvudingangen till ett campus som det sager ska vara lika stort som karlstad. Leta! Hjalpsamma kineser som inte kunde engelska gjorde sitt basta men ingen lycka. En timme senare kommer en man fram och fragar om vi kommer fran Karlstad och har kommit lite fel. Svar ja.

Boendet ar helt ok. Jag och Anna delar rum. Vanlig toalett. Tackar! Mat ater man ute. I skolmatsalen kostar lunchen 6 yen. Dvs ungerfar. 7,5 svenska kronor. Helt ok men jag rekomenderar inte omeletten. Pa resturang ar maten ok. Assa det kommer typ sju ratter sa ater man vad man vill ha. Igar fick vi en anka med huvudet pa. Det at jag inte.

Vadret ar stort med tva prickar over. Igar regnade det och askade helt sjukt. Hur laskigt som helst. Det blev oversvammning vattnet gick pa manga stallen till knana iband anda till midjan. Pa eftermiddagen slutatde det och efter sista lektionen var vattnet borta bara lera kvar.

Sex timmar i skolbanken om dagen. Ingen rast ingen ro. Historia pa morgonen och kinesiska pa eftermiddagen. Kanner mig som en andra klassare som laser engelska. Hej jag heter Frida. Vad heter du?

PUSS PA ER ALLA!


Ps. pappa svara pa mitt sms blir ju orolig for dig!

Pirripirr



Här är jag. Jag har lite resfeber. Men vad tusan det kommer att gå så bra och bli så galet roligt!

Nu ska jag spendra lite tid med världens bästa innan det bär iväg.

Nanjing university of science and technology

Här är min skola fyra veckor framöver. Nanjing university of science and technology

Hej Kina!

Imorgon är dagen D. Har nog inte fattat det än. Det är här det kommer att hända. Ni hänger väl med? 12.00 går bussen från Karlstad. 19.00 planet från Stockholm .

God natt

Nu närmar det sig natt, i alla fall för en som börjar sju imorgon. För Sara och Hanna blir nog natten lång ;) PUSS på er!

Packningsångest

Jag behöver er hjälp. Kan vi inte göra så här? Ni som läser min blogg, jag vet att ni är ett antal kan inte ni skriva ned en varsin viktig grej som är lätt att glömma men är bra att ha Typ tops och extra minneskort. Snälla? TACK!

Fröutsättningarna är fem veckor i ett 40 gradigt men blött (Läs som i regn och kvalmigt) Kina.

Jag ska nog ta med handfläkten från rusta

"Turister avråds från att besöka Nanjing under juli och augusti då temperaturen kan bli outhärdlig. Runt 40 greder är vanligt"
RSS 2.0