I mitt lilla torkrum

Torkmöjligheterna på det här stället är alldeles lysande om man gillar att sova i ett supervarmt alldeles för fuktigt litet skyffe. Fördelen är väl att mitt tvättmedel luktar så gott så det doftar gott en vecka efteråt med 

P.s vad gillar ni mina gardiner?

Lejonkungen på West End

 
 
Nu är det bokat, Lion king på West end. Jag sitter här hemma och lyssnar på soundtracket och längtar. 

Virkade brödkorgar korgar utan bröd

Jag har den fruktansvärda ovanan att fingra på min mobil jämt. Stör mig på mig själv när jag gör det. Till och med när jag tittar på TV ska det fingras. För att bli av med det har jag nu börjat hallå fingrarna upptagna med virkning istället. Tanken var först brödkorgar men nu får de jobba som mysfaktorhöjare i min lilla vrå. 
 
Början gör jag med en så kallad magisk ring. Här ett youtubeklipp som förklarar pedagogiskt hur man gör. Jag lägger upp  sex maskor på ringen, sedan ökar jag med två fasta maskor per maska i två varv vilket ger mig 24 maskor. Nu fortsätter jag med att öka sex maskor per varv utåt. Mitt tredje varv som det blir virkar jag alltså tre enkla fastmaskor sedan en dubbel. Fjärde varvet fyra enkla maskor och sedan en dubbel. Fortsätter så tills jag är nöjd med storleken på botten. När det sedan är dags att gå uppåt är det bara att sluta öka maskorna så kommer kanten automatiskt. Det tar några varv innan så bottenplattan blir lite större än vad man tänker. Ett tips är att förskjuta varje varv lite genom ett par extra fasta maskor så att det inte blir "korridorer" med ökningar utåt för då kan plattan bli lite bucklig. Sista varvet har jag fått tips av mamma att vända hela arbetet och virka baklänge för en snyggare kant. Håller verkligen med om det. 
 
Jag har prövat att lägga till lite olika mönster. Gillar det här. Använder mig av Drops garn muskat och virknål av storlek fyra men beror på hur hårt man virkar. 
 
Gillar verkligen färgen på det här nya lila garnet. (Nummer 38) 
 
Snart är det dags att testa något nytt ska bara hitta något jag gillar, en mössa kanske?
 
 
 

Granatäpplen, plugg och Mexico

Bland det bästa jag vet med England är att man kan köpa färdig rensat granatäpple och priset är ungefär det samma som granatäpplen i Sverige. Jag kan verkligen inte rensa dem men tycker de är så himla goda. Ser nästan ut som det har hänt en allverlig olycka i köket när jag är klar. Tips tages tacksamt emot. Så här har jag spenderat min dag, i köket med Liska som sällskap. Hälften av tiden har spenderats med plugg andra hälften till att leta bikini. Adam och jag bokade nämligen en resa till Mexico igår! Två veckor i januari spenderar vi på väldigt fina stränder med inga måsten, härliga upplevelser som snorkling i korallrev och droppstensgrottor, och en massa pocketböcker. Gissa om jag längtar. Efter det är det raka vägen hem till Sverige och exjobb. Bättre förberedelser kan man nog inte få. 
 
Och ja, jag äter allt i platsförpackningar eftersom allt var tvunget att tas med hemifrån är inte mitt porslin det finaste men ser det som en enda lång utflykt med picknick varje dag
 

London Calling

 
Jag älskar London! Ett utav bussbolagen här (finns ju flera) har haft ett erbjudande om tur och retur för fem pund. Billigare än tur och retur Väse Karlstad. Imorgon är sista dagen så passade på att ta mig en efter tentan tur idag. Strosade bara planlöst runt och tittade på alla fina hus (och affärer). Det är en stor stad men många byggnader är ändå väldigt låga och känns lite mer familjära. Sen älskar jag Harrods och deras väskavdelning men det är en helt annan sak. 
 
Ja, jag vill bo i ett litet radhus med rutig trappa. 
Och de här. Används de ens längre eller är de bara väldigt fina? Tittade in och den är fult fungerande så uppenbarligen
 

Kollektivtrafikens mekka

Här står jag under ett paraply och har sett tre bussar som går hem passera. Denna fantastiska stad har flera bussbolag som kör. Ungefär samma sträckor och busskorten gäller bara på ett av dem. Stan kryllar av bussar och buashållplatserna är fulla för alla bara väntar. Konkurrens är bra men det finns ju gränser. Frågade en transportlärare på universitetet varför. Han skyllde på Margret Thatcher för allt som hon införde vågar ingen ändra. Så tack Maggan för denna trevliga halvtimme
 
 

Oxford Union

Förlåt!
Att vara utbytesstudent innebär tydligen att man måste plugga också. En liten besvikelse faktiskt. Alldeles nyss är årets första arbete inlämnat. Nu väntar ungefär ett i veckan fram till jul så sysselsatt det håller jag mig. 
 
I veckan som var spanade vi in Oxford Union. Häftiga byggnader, det är inga prefab hus vi pratar om. Någon har lagt ned tid, pengar och kärlek. I mängder. Oxford union är typ ett kårhus där det även hålls världsberömda debatter. Exempel på kända talare där är Dalai Lama, Winston Churchill och Albert Einstein. På tal om Einstein hittade jag en gammal laguppställning med honom. Att sitta och plugga på samma ställe som honom skulle faktiskt vara ganska coolt men ett medlemskap som kostar nästan 2000 kronor per termin kändes lite som att ta i. 
 
 

Ingen hyresreglering här inte

Idag drogs hyran för mina 7,68 kvadrat. En snabb uträkning ger mig det härliga priset 1000 riksdaler per kvadrat och månad. Inte gratis dirket och lite väl dyrt för vad man får. Stockholmspriserna känns ganska humana. 42 000 kronor i månaden för min lägenhet hemma hade gjort mig bankrutt för länge sedan. 
 
I detta faktiskt ganska söta hus rymms min lilla skrubb.
 
Annars så har skolan dragit igång med en väldigt fart. Upplägget här är väldigt skiljt från det svenska. Terminen här är 13 veckor, den svenska 20. Antalet lärarledda timmar här är betydligt förre vilket betyder mer kurslitteratur och mer hemstudier. Sverige är ju ett betydligt mindre land än England, vi är väldigt påverkade av vad som händer i resten av världen så de svenska kurserna är ganska breda med internationell perspektiv. Här är det väldigt UK-fokuserat. Det dras väldigt få jämförelser med hur saker görs i andra länder, eventuellt kan det komma en: De har härmat oss på den punkten. Alla kurser här går även parallelt med varandra vilket betyder att det kommer komma en skön tentaperiod i slutet av terminen då jag läser sex kurser samtidigt. Har en känsla av att julen kommer bli väldigt efterlängtad i år. 
 
 
RSS 2.0