Partylördag

Ikväll är det party för oss. Vi saknar några men klarar oss nog bra på egen hand, hoppas vi.

Först nu ska vi iväg och bitcha oss i en kiosk som sålde ett kontankort som gått ut (?) till mig. Tackar. Kämpar för att kunna ringa dig snoffsen ;)


 

Män som hatar kvinnor och Alex Schulman

Överraskning till pappsen på hans födelsedag. Lite tidigt men min älskade lilla syster ystser åker till Cypern i tre veckor så det var nu eller aldrig. VI lagade mat här hos mig och sedan gick vi på bio; Män som hatar kvinnor. Skriver nog mer om den imorgon.

Förresten imorse när jag skulle på intervjuen delade jag "snurrdörr" med någon jag tyckte jag kände igen som borde ha hälsat på mig. Han var totalt likgiltig inför synen av mig. Sen slog det mig att det var Alex Schulman. Nej, han kände inte igen mig.

En ny kärlek

Denna fuskpäls halsduk hittade jag på cubus i veckan. Supergo.


Anställningsinterjuv

Idag har jag varit på anställningsinterjuv. Kul att komma iväg på något sådant. Tror och hoppas att det gick bra. Vore guld det här jobbet, extra utöver mina studier. Väntar med spänning.

Lamellgardiner



Förslag 1:


Lamellgardiner till mitt stora fönster. Hur snyggt? Ljuset kommer lägga sig underbart när vi har det halv "öppet."  Sen går det att skjuta undan dem så hela fönstret blir uppet också. Dessa kommer från Elissi.

Gammal som gatan

Ser att det i min profil ändrats till att jag är 21. Nej, minnsan så gammal är jag inte. Väntar tills på söndag med det.

Sötnöten

Lillebror har en äckliggrej för att hamna i media i liknande sammanhang. Här ser ni i alla fall vad han är ute efter på bokrean sötnöten.

Hjälp mig

OOOOkeeeej. 3,6 meter brett fönster från golv till tak!!! Kyss mig, hjälp mig, hur fan gör man?


Annars en mycket liten lägenhet som kan bli riktigt mysig om vi lyckas bemästra den öppna planlösningen.

Kvällsmys



Varmchoklad med grädde, toppat med kardemumma.  Detta tillsammans med världens bästa. Kan det bli bättre?


Och ja, jag är en av alla som upptäckt googles bildredigeringsprogram. För oss som inte kan photo shop.

hey oooh

Idag har det hänt en annan supergrej! Något som gjorde mig väldigt glad och gav mig lite hopp, så nu är jag glad. :)

DU, Du, du

Höra din röst idag var alldeles underbart. Är så glad för din skull, att du har det så bra! Mycket bra som händer just nu men att få höra Sofies röst var utan tvekan det allra bästa. På Äventyr i Australien nu! Följ henne! www.sofierhage.blogg.se



Dagen D

På onsdag är det dagen D. Dagen då vi får se lägenheten. Den är inte färdig men ändå. En första titt. Bara känna känsla; kommer jag trivas här.

Fint att jag la ut en bild på planlösningen för ett par dagar sedan. Har fått reda på att den är ändrad idag. Två ganska betydande grejer; bredare terass och flyttat kök. Köket är numera mot toaväggen. Tror det kommer bli kanon. Tycker denna planlösning är bättre, två större väggar att utnyttja. Mindre skillnad mellan vardagsrum och kök men jag är nöjd.


Nya Filippa K



En tillfällig variant av Filippa K muggarna. Riktig snygga. De svartrandiga tycker jag är absolut snyggast men de lär ju finnas kvar.

Who took the cookie



Nu fika, snart plasmagivning, sen träning.

Bästaste söndagar

Under de bästaste söndagarna händer det inte mycket. Man laddar upp i soffan med en armlängsavstånd till allt man behöver. Dator, TV-dosa, mat (pizzablad), osv. Man njuter av att man inte har några måsten eller skjuter upp dem till morgon dagen.

Framåt kvällskvisten börjar man att planera veckan som kommer.  Svär över att man inte åstakommit något på en hel dag. Några av punkterna i min kommande vecka:

♥  Plasmagivning imorgon måndag
♥  Semeldags fika med Sara
♥  Träna, handboll tisdag, fredag + massor på friskis aerobic imorgon
♥  Plugg, plugg, plugg
♥  Fortsätta med projekt städa vinden
♥  Söka sommarjobb

Åhhh, vad kul det lät. Eller inte.

Man gosar ned sig under en filt och ser Beck på fyran. Njuter av livet. Somnar i soffan, väntar på att mannen kommer hem sent i natt från någonstanns i Sverige och kryper då ned i sängen



.

Hur fräsch kan man bli?

Open up

Jag sitter och klurar lite på det här att möblera öppenplanlösning. Grejen är rum i rum. Få till en tydlig uppdelning att den delen av rummet är vardagsrumsdelen, den är köksdelen. (Om det är just de rummen som har den öppnaplanlösningen)

Finns många spännande planlösningar att kolla på. Här har ni en hel del. Älvsbyhus har massor av hus som man köper och ställer på plats. Huset kommer hem till dig och är  färdig byggt på ett par dagar. Standard så klart. Kollar man planlösningarna på dessa hus har flertalet öppenplanlösning. Många unga vill ha det medan de äldre vill ha det som de alltid haft det. Jag har bara bott i relavtivt stängda planlösningar så jag vet inte riktigt var jag står i frågan.

Har en liten fobi för korridorer. Drömmer om en stort hus med ett stort kök på direkten. Ett stort matbord där det alltid sitter någon när man kommer hem. Gör läxor, fikar. Ja, köket ska vara medelpunkten i huset. Vardagsrummet ska vara kopplats direkt dit. Sovrummen däremot ska vara stänga. Det är egenzonen. Socialt vs i fred.




Våran nya kommer bli en riktig utmaning att möblera. Hur kul som helst ska det bli.

Lördagsnöje

Vad händer?

Vart är världen på väg?

Lördagsmorgon

Det ger sig verkligen aldrig, bara vräker ned snö. Jag och mannen tog en promenad på dryga 50 meter till Lundbergs bageri och köpte nybakt bröd. Älskar långa helg frukostar. Nu ska jag återgå till skidskyttestafetten och njuta av att se anra ta ut sig. Finns det något bättre?




1, Långt hår comming up. Dags för klippning snart kanske? 2. Snö, snö, snö

Idag blir det matlagning



Lite otippat stod det idag en ny spis i köket idag när jag kom hem. Vi hade anmält till bovärden att en värmereglerare var trasig. Alltså inget fel på spisen. Imorse väcktes Robin av en främande man som bad honom flytta lite på skorna och hjälpa till att bära in den nya spisen. Ja, tackar ja!

Synd att vi flyttar snart.

Aerobic



Ett aerobispass senare. Riktigt duktig nu! Nu ska jag äta något protein rikt så jag bygger lite muskler. Robin sa till mig härom dagen att mina muskler syns mer nu. (Har de synts överhuvudtaget förut?) Kul att träningen ger resultat. Då blir man mer motiverad

Hm home

Hm släppte sin Homecollection idag. Här hittar du den. Finns bara saker av tyg. Bara och bara? En hel del som är riktigt fräscht till en helt okej prisklass. Lagom i tid till min kommande flytt.

Någon som vet om det kommer att finnas i affär?

Män som hatar kvinnor



Biljetter är bokade till premiärdagen. Hoppas inte någon som fyller år snart läser min blogg. Då det är en del i hans födelesdagspresent.

Önska kan man alltid



Älskar stora matplatser, i trä ska det vara. Tyder på många vänner, stor familj. Dessa två är från Möbeloutlet.

Innan jag kan skaffa ett sådanat här stort matbord krävs nog lite större hem. Men det kommer!

Fyra år med dig

Fyra år med dig, a life full of sunshine. 
I love you, I love you.

 


And I'll do anything you ever
Dreamed to be complete
Little pieces of the nothing that fall
Oh May, put your arms around me
What you feel is what you are
And what you are is beautiful

Snygg video

The goal to reach

Beyonce biljetterna finns nu mer hemma hos mig. Känns bättre att ha dem här än en pinkod. Mycket som händer i början på maj. Flytten, Beyonce samt Vårruset. Katarina ringde nyss och frågade om jag var sugen. Klart! Så har jag något att träna till.

Idag ska jag gå ut och gå med Månsson. Imorgon är jag bokade på step 1. Börjar sakta men säkert ta mig genom friskis utbud. Danspasset är än så länge en av favoriterna. Eran favorit?

Spara och släng

Var hos farmor igår, hon hade lettat runt efter flyttkartonger åt mig/oss. Kanon. Dock lite långt kvar men längtar så galet att jag nog ska ta tag i vinden till helgen. Rensa, sortera, spara och slänga. Mycket ska bort. Måste tänka använder jag det här. Allt som inte används mer än en gång om året ska väck. Okkkkejj, julsaker räknas inte.





Gillade den färgen

Brownies



Från början var det lite mer muffins på fatet. Har haft Sara här och fikat imorse. Long time no see. Jag blev så glad över att hon skulle komma så att jag gick upp och bakade åt henne.

Till Katta

Katta utmanade mig

- Gå in i mappen Mina bilder (eller My Pictures, eller var ni nu har era foton).
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.




Sista veckan i nian. Alla Ilanda skolans nior samlade.



Och jag utmanar alla som känner sig manade.

Always with a smile


Jag garvar ihjäl mig. Imorgon är det tydligen fredag den trettonde. I England kan man spela på om världen kommer att gå under imorgon. 130 000 gånger pengarna vid vinst. Hur eventuell vinst betalas ut är inte klart.

HAHA, helt klart min humor!

That's what friends are for

Sofie ringde idag, höll på att börja grina. Länge sen jag hörde hennes röst. Åh, vad jag saknar dig!

Fick tag på Sara också som det var hur länge sedan som helst jag träffade. Fika inbokat på måndag förmiddag. Mysigt. Ska baka något smarigt. Ingår även i mitt spara pengar till alla de roliga sakerna som skall ske i mitt liv = ät mindre ute. Bli mer produktiv hemma. Fina ord. Nej, men vi har en del catching up to do.

Det är underbart med  vänner som man inte behöver träffa varje dag men ändå vet man att de finns där. Det finns inget bättre.




Nu ska jag krypa ned till min man, sova gott så jag orkar ta tag i livet imorgon. Tydligen har jag lovat att vara i skolan 9.00 när jag har sovmorgon. Bra tjej, ambitiös tjej.



Livet

Händer mycket i mitt liv just nu. Somliga saker som knäcker mig totalt, så mycket att jag vill bara lägga mig på golvet och gråta. Andra saker höjer mig till skyarna. Vissa saker skulle jag kunna offra hur mycket som helst för. Sammanlagt är jag en lycklig människa, en riktigt lycklig människa och det känns bra i magen.

Sista chansen nu

På onsdag kommer det en tjej och tittar på vår lägenhet. Känns lite sjuk att snart ska någon annan bo här. Nu är det försent att ändra sig.  

Lugnet före stormen

Jag älskar söndagskvällar, lugnet före stormen.

11 maj, Göteborg



Bokat och klart!

Kvällen före

Imorgon är det tentadag för familjen. Både jag och Robin, för att rensa huvudet lite unnade vi oss att äta ute idag. Pizza på Napoli, gott värre. Nu har jag lagt ned pluggandet och ska bara må hela kvällen, ta en lång varm dusch, ansiktsmask och sedan mysa ned mig med det senaste avsnittet av Gossip girl. Underbart!

XoXo

Kvällsmys

Nu blir det kvällsmys, jag och mannen var på Bergvik förut och köpte nybakt bröd, (var är husmor i mig?) grekiskt lantbröd. Ni vet min gamla vanliga med leverpastej och ost, en kopp oboj och senast One tree hill avsnittet. Underbart.

New panties



Jag har fyndat. Nya träningsbyxor. Vart? Jo, på Maxi. 99 kronor. Jag är fyndaren herself. Hittade liknanade byxor på friskis sist de sålde kläder där, då för 450 riksdaler. Nu återstår det bara att träna.

Chalmers

Power nap är underskattat. Ska ta mig en nu för att orka med livet. Tuff nu, nej då ingen fara på taket med mig. Bara galet trött.

Sitter och försöker få tag på studievägledaren för att få reda på vad som gäller för masterstudier på chalmers. Ingen har någon koll och jag blir virrig. Vilken examen får man, vad tar de in elever på och vad är behörigheten? Jag vill verkligen dit, om det så blir om ett och ett halvt år eller om fem så ska jag dit.

Det här vill jag läsa då om någon är intresserad. Design and construction project mangement. Vet inte om inriktningen arkitektur eller konstruktion lockar mest, men det är en senare fråga.

Tydligen melodifestivalen

Tydligen så börjar melodifestivalen på lördag. Något som jag helt missat. En av de finaste jag vet, Anna Sahlene är med tillsammans med förra årets norska vinnare, Maria. Kommer bli succé. Det är inte deras tur förrän sista deltävlingen men jag väntar redan med spänning.

 

Denna flytt

Jag vill bara flytta nu, nu på direkten. Tjatar och tjatar kommer tjata ihjäl er. Klockade tiden idag mellan två kommande viktiga punkter i mitt liv; friskis och min nya lägenhet. Knappa 15 minuters promenad. Perfekt. Eftersom friskis liger så dumt till kryllar det inte direkt av bussar dit.

Jag och Jennie spanade lite på vägen hem. Nya fönster och dörrar är uppsatta, vårt syns inte eftersom det är på taket. Balkongerna finns inte än. Inflyttning första maj, ska bli kul att se när det går framåt. Vecka åtta ska tydligen köken komma, när det är klart ska vi få åka dit och kolla. Har köpt lite grisen i säcken.

Danspasset

Min träningsvärk är inte av denna värld. Min kropp ömmar och trappor är inte ens att tänka på, ändå ska jag ge mig i kast med ett nytt pass på friskis och svettis. Danspasset står på schemat idag. Här ska det skakas rumpa!

Bara fötter

Dagen har ägnats åt det jag är allra bäst på. Att prata bort all tid i bibblan. Imorgon blir det andra bullar, då är det effektiv plugg som gäller. Tenta på fredag.  Måste, måste, måste.

Annars var jag cool i mina nya lila chinos. Lördagens kap. Ginatricot 49 kronor. Jag var nöjd. Har även investerat i en hårspandsfläta. Flätan är tjockare än hela mitt hår. Ser jättefint ut. Hade även detta idag. Robin viskade i bilen på väg till skolan; vilken fin fläta du har älskling, men du jag vet en hemlighet. Den är fejk. Tack, baby!

Kvällens

Nu matlagning, potatis, kött och gräddsås; riktig husmanskost.

Sen träning, skivstångspasset på friskis

Borde plugga arslet av mig

Nu finns det ingen utväg

Kontraktet är nu påskrivet och flytt vankas. Underbart.

Sällan så irriterad

Åhh blir så irriterad kan inte boka pass på friskis för att jag är avstängd. Varför är jag avstängd då, jo för jag har inte visat att jag är student. De sa till mig de sist jag träna att jag skulle göra det. Ta bara med det nästa gång du ska träna så vi ser, det är lungt sa de. Har suttit i över en timme nu och försökt ringa för att att boka, endra så upptaget eller så svarar ingen. Nu är alla platser på passet jag ville gå på uppbokade och jag kommer inte kunna träna imorgon. Jävligt irriterande faktiskt.

Wallander



Jag och mannen har varit på bio. Wallander, hämnden. Kanonbra. Visste inte hur det skulle kännas när Johanna Sällström inte var med, men det märktes inte. Eller det är klart att det märktes men filmen saknade inte henne. Vet inte om det var omskrivet eller bara var så.
Filmen var i alla fall riktigt bra. En av de bättre Wallander filmerna. Hände något hela tiden och de är sådär smarta att man bara suckar. Precis sådär bra som bara en Beck eller Wallander kan vara. Rekomenderas.
RSS 2.0