Livs njutaren

God morgon.

Jag njuter av livet. Ligger kvar i sängen och ska snart ta tag i livet. Eller snart och snart jag har pluggat halva förmiddagen i fortfarande i sängen. Bättre pluggställe finns inte.

Snart blir det en stund till Bergvik. Har lovat Robin att inte köpa något till den nya lägenheten innan vi sett den. Det blir svårt men eftersom jag inte har något kort nu har jag en begränsad mängd med pengar så det är ju bra. Måste ju prioritera mat. Ja, jag har obegränsat med pengar på mitt kort. Antagligen studenten.

puss och kram

Min nya lägenhet

Japp vi ska flytta. VI inte jag, tillsammans. Till stan. Inte för att vi inte bor i stan nu men verkligen in till stan. Så nära att jag kan ropa till bussen att vänta på torget på morgonen eftersom jag är lite sen. (Okej, nästan)

Detta var inte riktigt planerat. Men jag är en nörd. Nörd på lägenheter, hus, planlösningar. Hemnet är min favorit sida på internet. I onsdags var en sådan där räddag. Räddag innebär att jag kollar igenom alla lediga bostads- och hyresrätter samt lite hus i Karlstad. Med jämna mellanrum söker jag några. Jag menar det är inte så lätt att få, köer osv så chansen är inte så stor men jag söker ändå kul. Inte för jag vill flytta, trivs bra på Norrstrand.
Åter till onsdagen, såg lediga lägenheter i ett nybygge mitt i Karlstad. Fyllde i namn, osv, skrev inte ens ett personligt meddelande för jag sökte bara för kul. I torsdags(!!!!) ringde de upp och frågade om jag var fortfarande var intresserad av lägenheten jag sökt. Hmmmms vilken tänkte jag. Dessutom fick jag välja på flera.

Man tackar inte nej till en nybyggd lägenhet, högst upp på taket mitt i Karlstad, det gör man bara inte. Så vi ska flytta. Kring 1 maj bär det av. Sa upp våran andra idag så den sägs upp till 30 april. Perfekt!



Jag och freestylekillen flyttar

Sneak a peak



Ni kan gissa ganska bra nu va?




Fyra av fem toasters

Hihi, nu är det bestämt!
Jag är supernöjd! Ska bara in och fixa med lite grejer sen så ska jag berätta för er som inte vet. Annnars kanske ni kan gissa ni som känner mig. Finns ju några saker jag gillar mer än andra och det här är en sådan sak. Feel free!

Jabbadabado!!!

WIIIIIIAAAAHHHHHHHHHHHH (Anta ljudet)

Världens roligaste grej har hänt! Jag är så lycklig!!!!

Inspirationsbrist

Lite dåligt med inspiration, jag menar det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Det roligaste som hänt idag var att Robins mamma kom hit och diska. Det är ju kul för mig, för diska är aldrig kul speciellt inte när man knappt orkar stå upp men knappast kul för er att läsa.


Har suttit och kollat resor till Thailand. Nästa vinter. Jag vill, jag vill, jag vill. Dyrt är det så det blir till att leva snålt. Kanske ska göra en budget så jag får något lättsamt att göra. Den lär hålla i två dagar men ändå. Nej, jag har (skräll) tappat bort mitt kort och har 75 kronor löst så den håller nog tills jag får mitt nya.

Åter till Thailand, tips vart sa man, vad kostar det, när ska man åka, osv?



Världens bästa Sofie och Alta.

Männens man

Ibland frågar jag mig själv hur mycket man man kan vara? Svaret finns här, såklart som Sandy Cohen. Männens man.  Oflyt att han inte är i min ålder. Kanske lagom ålder för dig att satsa på, Maja?


Min lilla backpacker



Jag har tråkigt, tråkigt, tråkigt. Vill ut få friskluft, träffa någon. Haha, bryr mig inte om vem bara någon. Det värsta är att så fort jag blir frisk ligger jag en vecka efter i skolan. Får sitta inne ändå. Härligt.

Saknar Sofie också. Nu har hon bokat flyg från Bangkok till Australien så hon vet inte när hon kommer hem den lille backpackern. Vilket äventyr. Jag vill också!

Herre min skapare

Herre min skapare

Det är bara att klämma på. Jisses amalia

Sjukstugan



Välkommen hem till oss.

Jag känner mig faktiskt på bättringsvägen. Inte bra men på bättre. Har fått 10 liter hostmeducin som Pippi skulle sagt. Mina friskisrafter går åt att ta hand om min man. Skolan får komma hmmms, i helgen kanske?

Har riktigt tråkigt dock, har nog läst alla världens bloggar. Okej, inte riktigt då men nästan. Därför börjar jag nu OC from the start! haha.  Bästastebäst!

Nattliga dejter

Barfota i t-shirt och trosor mötte jag tidningsbudet. Mummlade lite försynt ny tvättid. Det söta tidningsbudet Anton som sätter upp lappar typ; "god jul", "Tack, för alla fina jul klappar"

Det fanns ingen ny tvättid tillräckligt snabbt. Min man har blivt sjuk. Lika sjuk som jag. Feber upp i skyarna. Vilket i sin på väg mot toan resulterade i mitt täcke, mina gardiner, mina tapeter, mina kläder. Ja typ allt behöver en tvätt.

Jag trodde jag var en härdad människa. Men torkat någon annans orala uppkastningar (hahah) har jag aldrig gjort förut och det var ett under att jag inte fyllde på kalaset. Nynnade för mig själv melodin I love you, I love you, I looove yoooou. Min kärlek är stark.

Mannen ligger nu i soffan. Jag tycker synd om honom. Riktigt jävla synd om honom.

Jag ligger i köket. (Hör och häpna) På en bäddmadrass för en 1,80 säng vilket är betydligt bredare än mitt kök så jag ligger liksom i en vagga. Med en filt. Life's just great

God natt

Självömkan

Nu kommer febern igen, underbart! Efter att ha uttnyttjat maxgränsen för ett dygn av alvedon finns inget mer att göra än att säga; come till mama! Fryser så jag håller på att dö. Okej, nu tar jag i lite kanske. Nej, ärligt självömkan är det bästa som finns. Ingen annan som kan tycka synd om mig eftersom jag körde iväg min man.

Ska dränka mig i duschen nu sen väntar sängen. GOD NATT!

Dagens

Febertopp: 39,5
Underbaraste: Hur det skär i halsen varje gång jag sväljer
To do: Kanske orka mig ut till soffan
Måste: Alvedon


Älskade barn



Hon fyller 19 år idag min älskade lillasyster yster. Gratta henne tycker jag. Här ses hon laddad för skolstart.

Min nya kärlek


Min pojkvän är nog världens bästa. Idag överraskade han mig med en pandoraberlock. Gjorde verkligen min dag. Är lite depp idag.  Igår Sverige förlorade handbollen igår och jag vaknade upp med 38,5 i feber. Underbart

Efter

Studenttorsdag

Ny termin = nollning = antagligen riktigt mycket folk på student torsdag idag. Min linje börjar bara på hösten så vi har ingen nollning så vi får köra själva istället. Anna och Linn kommer hit. Kommer bli kanon! Nu väntar duschen

Nytt inlägg

Morning sunshines

Of till skolan för plugg, egentligen till Anton för han och Matilda har precis skaffat valp. Det kan jag väl stå ut med ;) 

Men först ska jag hämta ut mitt scampo.

En olycka kommer sällan ensam

En liten olycka har hänt. Ingen större skräll och ingen skada skedd. Jag menar jag och tekniskaprylar är ju som ett magnetfält i fel läge (okej, riktigt roligt fysikskämt, nörd) ingenting fungerar. Det är som jag sänder ute någonslags dålig strålning, som slår ut allt.  
Min mobil trillade i alla fall fint ur jackfickan påväg till träningen, låg på golvet i bilen under densamma och blev lite vattenskadad. Opps! Fungerar finfint, bara några förskiftningar högst upp. Kunde varit värre. I oktober går bindningstiden ut. Tjolla hopp tjollahej! Hej då tre!



Egentligen ville jag tillgängna det här inlägget till han där nere, han på bilden. För att han är det bästa jag vet när livet är både i topp och bott  och det pirrar i hela kroppen när jag ser honom. Dags att krypa ned hos honom.


Hmmm

Jag tittar på min header och undrar fundersamt vem klär bäst i den där bikinitoppen; parasollet eller jag?

Back to business

Vardagslunket har börjat. Underbart

Första skoldagen

Första skoldagen var inte riktigt som det var förr i tiden. Gammal jag lät, åldersnoja? Den tiden då man tydligt såg att det varit jullov, alla hade nya kläder och nya grejer att visa upp.

Okej, jag erkänner jag hade en ny tröja idag. Men vem såg det? Ingen. Tackar, dear old classmates. Nej, nu är vi igång och det känns precis likadant som alltid när man börjar med något nytt. Hur fasiken ska det här gå, jag kommer aldrig hinna, aldrig klara det osv, men alltid går det på någotvis. Förhoppningsvis den här gången med.

Fyndat



För andra gången i mitt liv har jag köpt något på Bellme. L'oreal absolut repair schampo, 119 kronor. (Sist köpte jag balsamet) Fick en sådan här inpackning i present för ett tag sedan och sen dess är jag fast.

Sista dagen

Sista dagen på mitt underbart långa jullov är snart slut. Vet inte när jag var ledig så här länge sist. Alldeles underbart har det varit. Men nu är det slut och det är bara att ta i med nya tag. Fjärde terminen, hälften avklarat hälften kvar. Till delmål ett i alla fall.

Byggproduktion och Stålkonstruktion står på programmet. Halleluja!

Skulle ju kunna lova mig själv att hålla bättre ordning, börja plugga i tid osv, men jag vet att det aldrig kommer hända och det har ju gått bra hitills så jag skiter i det.

Nu måste jag sova, ska ju till skolan imorgon!
God natt

Kvällens träning

Aerobics 1 har nu utforskats bland friskis och svettis träningsutbud. Jag, kordinationen, taktkänslan klingar ju fint bara med namnet aerobic. Men ingen skada skedd inga; inga vurpor, inga krockar. Det säger inte att jag var kung, mer att jag är nöjd.

Mitt nyttiga liv har dock inte börjat så bra. Godis är ju så sjukt gott. Dricka går bra att skippa, men godis är min last. Om jag var en av de människorna som kunde äta lite godis. Nej, jag är mer en allt eller inget människa. Ska det vara så ska det vara. Och jag tror banne mig inte att det är värt att skippa.
En sak jag har blivit bättre på är att laga mat. God mat, nyttig mat. Min filosofi blir här med; mat, träning och godis.


Benjamin Buttons otroliga liv.

Är den inte lovely? Min nya design som Jennie hjälpt mig med. Eller vad tycks? Jag är i alla fall nöjd.

Nyss hemkommen från bio. Halv två bion, när hände det sist? Benjamin Buttons otroliga liv. En riktig snyftfilm för mig, Linn och Jonna men tydligen är Anna hård.

Filmen handlar om Benjamin vars mamma dör vid födseln, pappan lämnar honom på trappen till ett ålderdomshem där föreståndarinnan tar hand om Benjamin som sin egen son. Benjamin föds i en gammalmans kropp men med ett barns sinne. På ålderdomshemmet där han växer upp träffar han Daisy som är och hälsar på sin mormor. Daisy och Benjamin är i samma ålder, på insidan.

Filmen var jättebra, länge sedan jag såg en sådan bra film sist. Att det är Brad Pitt som spelar huvudrollen gör inte direkt saken sämre. Fin var filmen också. Tycker verkligen ni ska gå och se den om ni funderar på att gå på bio.


Sweet dreams!



Jag säger god natt nu, önskar jag hade en sådan här att gos ned mig i sängen med.  Blev ingen utgång idag. Min underbara mensvärk ger en rygg som tar kål på mig. Thailands guide från Anna och Linn passade den här kvällen ypperligt. Ligga i soffan och få höra stories. Och nej jag är inte alls avundsjuk på deras resa, inte alls. Jag ska dit, en sak som är säker.


Deppar lite eftersom min favorit Robert Wells åkte ut ur körslaget ikväll. Jag menar ut med snygg-Erik. SKANDAL!

God natt!

Bänkad

Nu ni är det blondinbella på let's dance. Bänkad med i soffan med en påse godis. Perfekt

Ikväll är det kvalitetstid med mannen som gäller. Underbart

Före



En förebild på en bokhylla, neröst med skolböcker och en halv TV-kartong.
Nu är det nya hyllan uppe men det är inte riktigt klart än så ni får ge er till tåls. Kommer bli kanon.



Nu är det match, ikväll är det mys och let's dance

One of a kind

Jag blir så arg på mig själv. Glömde ljuset på i bilen igår så nu står den där stendöd. Underbart.

Beyonce

11 maj kommer hon till Göteborg. Jennsans studentpresent om allt klappar! Hur kul vore inte det?

underbara Ikea

Ser ganska bra ut nu va?! En snygg header skulle jag vilja ha men man kan inte kräva allt på en gång. Ska den göras själv krävs det en del pyssel från min sida. Håll tillgodo.

Förmiddagen har spenderats med mannen på Ikea. Lite småshopping, men  det stora det vivar där för kräver en kombi. Våran bil är ingen kombi så vi får vänta tills i eftermiddag då någon men större bil har slutat jobba för sånt gör de också, de med stora bilar. 
Kommer bli väldigt bra när det blir klart tror jag. Alla skolböcker kan gömmas och det kommer att se mycket mer städat ut. Åh, vad jag gillar att göra om. Ni kan få se före och efter bilder om ni vill. Jag vet att ni vill.

Nu händer det något

Jag blir skogstokig. Vart akut galet trött på min gamla bloggdesign. Jag är inget pro på det här med html-koder osv, men med lite hjälp (läs ganska mycket) från Jennie har jag en annan liggandes. En som kanske skulle kunna förfinas lite och bli ganska bra. När jag förhandsgranskar ser det just ganska bra ut men när jag öppnar bloggen är den halvt om halvt från båda vilket är skogstokigt fult och fel. Hur ser det ut för er?

Hemma mys



Det blir inte bättre än såhär. Bara att inse. Sara är en ganska bra fotograf och jag har ganska bra plut.
 
Eftersom jag tydligen inte var den enda i Karlstad som tänkt gå på innebandy idag var det bara att vända hem. Har myst upp mig i soffan med det senaste avsnittet av Gossip girl. Mysfaktorn är hög.

He's the man



Haha, eftersom jag och Jennie kom backstage på ABBA och hon genom hela konserten spanat in en person; JANNE SCHAFFERT var hon inte sen att fråga om han ställde upp på en bild. Han var inte sen att svara ja.

God morgon

Tack, någon kyrkligsekt för att ni väckte mig idag. Underbart. Tror ni inte att om jag så gärna ville vara med att jag redan kommit till er? Ja tack, tlll portkod.

Äntligen!

Min kropp! Kiboxen igår gjorde sist. Har inte ens klivit upp ur sängen igår men känner att det här kommer att bli en dag som känns. Så ska det vara i fortsättningen! Beach 2009 här kommer jag! En förvandling skall ske! Muskler ska komma som från ingenstanns. Okej, jag lär väl antagligen få kämpa men det är det värt. Riktig, nyttig mat och träning. En riktig kvinna skall byggas. Fett skall bli muskler! Idag är det handbollsträning!


Sen är det en bra dag idag. För en antagligen brunareversion av dessa två och hörde av sig, nu i Sverige efter cirka en månad i Thailand!

Jag flyter

Inte så bra kanske men skrattade tills jag nästan fick kramp. Allt flyter har tydligen inte fått de bästa betygen i tidningarna. Antagligen därför jag gillade den, eftersom jag inte är riktigt som alla andra. Jag har dålig humor, gillar när människor fular sig men framförallt när de otippade lyckas!

Filmer som man slipper tänka i är nog min grej också, brukar alltid missa något väldigt elimintert (fint ord, rätt stava?) så jag missar poängen och sitter och terroriserar mitt sällskap filmen genom.

Nej, men se filmen och skratta lite. Det kan vi alla behöva ibland.


ÅHHH

ÅHHH, psykbryt, avreagering! Skrika högt vore skönt.
Kibox kommer att passa min kväll alldeles ypperligt. Stackars Carin!

Ikväll vankas även bio. Allt flyter. Kul! Någon som sett den?

Man kan ju alltid börja bra

Nytt år = Nytt liv = Kibox ikväll

Vad hände här?

Sen undrar jag hur det blev sådär, stor text? Stora bokstäver? Har många gånger försökt göra texten större men aldrig lyckas. Vad hände där?

ABBA

ÅHHHH, jag dör det var hur bra som helst!!! Jag och Jennie körde den fingerdansen de lärde oss hela konserten igenom. Hur många bra låtar har inte ABBA gjort?

Sen det bästa av allt backstage. Jennie, jag och Janne Schaffer på en och samma bild. Imorgon får ni se den! + en del andra. Luck you!

God natt nu!

Stora reprisdagen



Söndagar är perfekta, alla repriser från veckan går på TV. Har precis sett körslaget. Hejar på robert Wells kör. Han är så cool. Sen att jag tycker Hanna Hedlund är vacker som bara den men Robert Wells kör slår alla!

Nu är det Let's dans!

Morning sunshines

God morgon sunshines!

Gårdags kvällen var jättelyckad! Förfest här sen nöjes. Mycket folk.  Hade riktigt kul.

Ligger i sängen nu, trött och lite småbakis. Ska kliva upp snart, ligger en halv baguette och väntar på mig i kylen. Ibland är jag så damn smart på fyllan.

Ikväll blir the Abba the show. Ska ladda upp med Abba musik hela dagen. Underbart!

Puss på er!

It's saturday

Plocka, städa, göra fint.
Ikväll kommer det folk. Party! Är så sugen har inte varit ute sedan juldagen så nu är det dags! Bag in boxen väntar på mig!

Är så töntig. Städar en liten stund, vilar en stund plockar sen igen. Måste belöna mig själv. Åhhhh, varför är jag så töntig?! haha. Nu är det städstund!

Fredagenslistor

Eftersom jag saknar Linns fredagslistor så gör jag här en egen nu när hon är borta:

Tre ställen jag ville åka till snart:

3. Barcelona.
Storstad, shopping, uteliv, bland världens mest spännande arkitektur och kanske lite fotboll på Camp Nou

2. USA
För att Usa är världen. Man måste åka till Usa för att förstå Usa tror jag. Vad vet jag? Jag har inte varit där än..

3. Thailand
För alla jag känner åker dit och jag också vill ha något att prata om. Nej, alla säger att det är fantastiskt, bilderna är underbara och jag vill verkligen!

Tills döden skiljer oss åt

Min lilla mamms var med om grejer idag. Hittade en död man utanför grannen. Naturligt död men tillräckligt obehagligt ändå. Försök med hjärt och lugnräddning men ingenting hjälpte. Otäckt.


Har aldrig sett en död människa. Vet inte hur jag skulle reagera. Just i situationen tror jag att man bara är ute efter att rädda den och tänker inte på det så men efter åt kommer nog chocken. Ungefär som att man kan bli jättestark när man behöver det.

Så nu skänker jag en tankte till den här mannen och hans nära och kära.

Hemma

Borta bra men hemma bäst :)

Dagen!

God dagens!

Idag trotsade familjen kylan. (För ta mig tusan vad kallt det är här uppe i norr) och begav oss till staden. Stor shopping blev. Martin fick ny mobil. Robin två skjortor och jag tre tröjor. Rea är mig grej verkligen.

Nu är det Mamma Mia och mys!
God natt!

2008

Januari

Våran lägenhet var ett totalkaos. Äntligen var det dags för den efterlängtade renoveringen. Första terminen på universitet avsultades och det var superintensivt umgänge med Soff eftersom hon månaden efter skulle lämna mig för grannlandet.


Februari



Första festerna i den nyrenoverade lägenheten. På bilden två av de bästa jag vet Robin och Sofie. Sofie flyttade till Norge och det blev galet tomt. Linn Fyllde 20 år och fick en chokladfontän.

Mars



Jag fyllde 20,  det var fest. Lika så gjorde Robin. Gustav fyllde nio. Uppe i Umeå kom det små valpar och jag fick dagliga rapporter. Jag fortsatte läsa matte på universitetet.

April



Jag vann mitt guitar hero på Hot spot. Började vägen mot rock star. Årets första fika, frukost till lika så vinkväll skedde på balkongen. Köpte min nya kamera.

Maj



Årets första båtdag blev en stor date på sjön med Anna och Saras med familjer. Inflyttningsfest hos Viktor. Vi räknade bilar, solade och livet var allmänt underbart.

Juni



Första året av tre eller fem på universitetet avklarat, vilket firades med partaj. Grillkväll i Mariebergsskogen. Började direkt att jobba. Student i Karlstad. Var där och kramade om alla vänner, Jelena framför allt. En matrunda till kusinerna och sist med inte minst till SARA! Kläderna Emma, Astrid och jag beställde från forever 21 kom.

Juli



Här hände det mycket, jobbade heltid. Mamma, Martin och Kerstin var här. Sunne vattenpark besöktes. Malin hade utflyttningsfest, Cop piratfest, en helg i Grebbestad, Soff fick semester och var hemma en månad från Norge. Sara och jag stod i kö till langosboden i nästan två timmar för denna härlighet. I efterhand var det värst varenda sekund.

Augusti



Många studenter hälsades välkommna tillbaka till Karlstad, många nya hälsades välkommna. Nollningen började.  Jag och Robin hade en underbar semester i Tunisien. Sofie åkte tillbaka till Norge. Skolan började.

September



Nolningen fortsatte, skolan drog igång på allvar. Började även träna handboll igen. Sara åkte till USA. Sara och Anna blev 20.

Oktober



Skolstimmet, på många sätta och vis den bästa månaden i mitt liv. Jobbig? Ja, som fan men på de sättet jag har insett värden i livet var det värt det. Vad och vilka som betyder något i livet. Jag försöker visa det för er varje dag och hoppas ni vet det.

November



Sittning med tema vilda western. Linn fyllde 20 år. Nya möbler införskaffades till sovrummet. Simon kom hem och sa hejdå innan han begav sig ut på långresa,

December



Peter Jöback tittade, och lyssnades på. Julfirades hos pappsen. Många vänner åkte till Thailand. Tolvslaget firades in i stockholm.
RSS 2.0