Söndag

Nu bloggar jag bannemig dåligt. Därför kommer här ett inlägg. Måste ju hålla er uppdaterade.

Igår var det inflyttningsfest hos Viktor och Carin i deras nya fina lägenhet. Roligt att träffa folk. Mycket folk på Nöjes (?) också. Idag mår jag som jag förtjänar. Inte bra. Har sovit hela dagen ungefär. Utom när jag tittat på veckans avsnitt av Vem vet mest?. Fasiken vad folk är allmänbildade. Jag skulle också vilja vara med skulle dock åka ut på en gång eftersom jag antagligen få en geografi fråga annars en alldeles för lätt och få total blackout.


Sådär ser jag inte ut idag. Haha. Men igår.

Nej, vad värdlöst. Nu ned i godispåsen.

Grönt är skönt



Efter en riktig genomkörare på gymmet väntade det här på mig när jag kom hem. Ibland är han allt bra att ha min man. Faktiskt ganska ofta. Kanske gjorde någon nytta på gymmet idag då, eftersom jag annars brukar gå efter plus minus noll taktiken.

Klicken där är smaksatt creme fraiche, india green curry. 3/4 delar av klicken ligger nu i matavfallet. Hot, hot, hot. Alldeles för stark för mig. Kankse bra att bland ut med vanlig creme fraiche. Annars ligger smaken fetaost och soltorkade tomater mig varmt om hjärtat. Passar till allt.

När man är sådär riktigt nöjd med sig själv

Eftersom jag är ett sådant klantarsel, klantarslarnas klantarsel närmare bestämt glömde jag att anmäla mig till vårens kurser. Ingen fara, jag får ju läsa dem ändå men var tvungen att gå i genom ansökningsprocessen igen. Det enda som drabbas är min ekonomi, eftersom inte csn ser att jag pluggar dröjer det ytterliggare ett tag innan jag får pengar. Fint!

Blev meget förvånad när jag kom till Willys idag och alla handscanrar var upptagna. Det var helt galet, helt utplockat och kundvagnar som svämmade över. Folk sprang fram och tillbaka. Fattade ingenting innan jag insåg att det var den 25:e och alla precis hade fått pengar. Tur att jag får lön på onsdag i alla fall.




Tjena kompis är det okej om jag sover lite på dig?

En spark i baken

Kvällen (Läs: natten) till ära vill jag dela ut lite lycka till, detta till människor som på ett eller annat sätt betyder mycket för mig och som jag tänker på.


♥  Lycka till Lisa som börjar läkarlinjen imorgon! Det här är du värd!

♥  Maja som börjar sjuksköterska, shit asså ni hör hur sjuk jag kan bli och ändå känna mig trygg

♥  Katarina och Madde, den här matten kommer sitta som ett smäck. You go!

♥  Farmor, farmor, farmor, älskade farmor. Det kommer bli så bra.

♥  Hela klassen som i morgon börjar med sina X-jobb. Snart tävlar vi om de "riktiga" jobben

Shake that ass



Nu ska vi skaka rumpa! Ses vi?

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!



Idag fyller hon 20 år, världens störta dretonge! Dock dröjer det ett tag innan hon får pröva på Systemet då hon befinner sig på Jersey som Au pair. Eller närmare bestämt på väg hem från Alperna precis i detta nu. Anyway, jag önskar dig en underbar födelsedag och att postman snaraste levererar ett litet paket  till dig!

Den som spar han har

Nu drar jag täcket över mig och slumrar in. Klockan står nämligen på 06,15. Jag borde sova jag vet. Imorgon väntar jobb.

Ska försöka att spara undan alla pengar jag jobbar ihop ivår och leva på csn. Inte tro att jag lever något lyxliv. Vilket inte jag tycker att jag gör. Borde gå, alla andra klarar det. Så varför skulle inte jag?

Spara till något fint? Lite shopping i London, insats till en lägenhet, en resa, en bil. Uppenbart är att jag behöver spara.

Jag ska därför bli bättre på:
♥ Matlådor, både till skolan och jobbet
♥ Inte äta ute bara för jag är bekväm
♥ Cykla när vårkanten närmar sig
♥ Dra ned på spontana dumma köp
♥ Inte små handla så dumt mycket, framför allt inte när jag är hungrig

Tips?

Klart det ska gå. Det gör det. Ska unna mig ngot riktigt fint vid examen i sådana fall!
Bild

Ikväll firar vi...

Fin bild, så här flötig känner jag mig just nu. (Tydligen känner mitt hår sig sådär platt) Det blir så efter en middag på  Pitchers, som förövrigt har fett god club sandwich. Plus en godispåse senare.



Anledningen till allt ätande är att vi firar:

♥  Att det är helg
♥  Att det har kommit fem små välmående valpar
♥  Att jag bara har en termin kvar
♥  Att det snart är lön
♥  Att Jennie fyller 20 imorgon
♥  Att jag tränat fyra ggr den här veckan, hitills
♥  Välj din egen....

Ja, letar man anledningar hittar man dem.Det är alltid trevligt att fira lite grand.

Det kommer mera

Nu var det helt plötsligt fem ;)

Små, små, små valpar!

Ofta brukar jag drömma mig bort till något varmare ställe, typ Thailand, Kambodja eller något. Just nu vill jag cirka 84 mil norrut. Just nu har Spira fått tre valpar två tikar och en hane. Vem vet det kanske blir fler? Norrbottensspetsar brukar dock inte få så många. Måste se över hur det ser ut i skolan och börja titta på lite biljetter upp.


Tidsfördriv

Sitter och väntar på att klockan ska bli fem så jag får dansa lite Afro. Mår alltid så bra efteråt. Är så glad.


Försöker tentaplugga, men det är banne mig inte lätt. Är en överbetygstenta, har redan G i kursen men vet att jag borde ligga i topp. Svårt att hitta motivationen. Betongkonstruktion, ni hör hur kul det låter. Ett överbetyg behövs verkligen inte men skadar aldrig. Gör istället allt annat, fixar och donar. Vill ned på stan och titta efter en ny väska men nej det får jag inte. Pluggar jag inte får jag bara göra tråkiga saker. Bra deal med mig själv. Haha, nu ska jag återgå till att städa förrådet.

När du får oväntat besök

Sitter och försöker köra sista rycket i tentaplugg. Motivera mig med den lilla motivation som finns men det är inte så enkelt då det låter som någon borrar i huvudet på mig. Helt klart är det någon som går på taket, helt klart är det någon som borrar på taket, antagligen i taket. Snart dimper han nog ned, då har jag kaffet redo. Inte Gevalia tvärr, utan Löfbergslila. Men vad tusan, han får vara nöjd med det lilla. Finns ju banne mig hembakta muffins också.

Saftigt



En riktig bakardag (läs: ätardag) har det varit här hemma idag. Sockerkaksmuffins och monsterkakor. Riktiga klassiker. Besök tre gånger om, me like. Det betyder fikat tre gånger om. Ännu mer me like.

Ett ganska hårt pass på gymmet i kvällningen gjorde gott. Kanske var behövligt också. Lite mat också. Önskar att det gick, men en kost bara bestående av skockerkakssmet håller tyvärr inte i längden.

Nu ska jag krypa ned och snart stänga de blå. Imorgon väntar skola. God natt!




Tillbaka till de gamla igen



Sitter och tittar igenom en hel del gamla bilder.Blir nog ett ljusare hår frammåt vårkanten igen. Känner att de är dags för en förändring snart igen. Skippar nog dock de rosa slingorna den här gången. Men man vet aldrig. Långt ska det dock bli igen. Växer så det knackar nu. Alla gilla knappar som går trycks på det!

Mot gymmet

Laddar för gymmet, vilket jag i och för sig har gjort sedan jag kom hem från skolan. Halv åtta har jag satt som deadline.

Blir mer peppad av bra musik, men min samling är inte direkt ny. Har knappt en mp3 heller. Har inte laddat ned något sedan det blev totalt olagligt vilket betyder att mycket är gammalt, bra med gammalt. Skulle vara härligt med lite nytt.

Nej, dåliga ursäker. Nu ska jag arsla mig iväg!

Nu njuter vi ett par minuter sedan börjar vi om på nytt



Har myst ned mig i soffan rejält. Har det riktigt gött. Har lämnat in allt som tillhör höstterminen nu. Okej, har en överbetygstenta kvar på fredag. Dit lär jag gå med helt utan press me like.

Ett annat stor me like är att vi börjar med x-jobbet nu i veckan. Ska bli riktigt kul. Är riktigt sugen faktiskt. Äntligen ska vi få göra något som vi har valt. Kanske inte säger så i mitten på april, men sånt är livet. Ju fortare vi kommer igång dessto snabbare är vi klara. Det är ju ett plus för då kan man börja söka jobb och ett sådant skulle inte sitta helt fel.

Mycket hänger på dig, dig & mig

50 kronor är inte mycket. Inte för mig, antagligen inte för dig. Som en pizza eller ett glasvin på krogen.

Skippade ett utav dem den här månaden och skänkte istället 50 kronor till Läkare utan gränser på Haiti. Smsa LIV till 72990

50 kronor gör antagligen inte mycket, 50 kronor gör nog lite grand i alla fall. Många 50 lappar gör antagligen mycket!


Jump, before my love



Lite fräsig bild va? Jag och Robin spenderade eftermiddagen på Gubbholmen där leken "kasta pinne" utfördes. Galet mysigt. Mest var det Robin som stod för pinnkastandet, jag försökte mig på en massans inställningar på kameran vilka de flesta slutade i direkt i papperskorgen. Jag lärade ju mig i alla fall hur man inte ska göra.

Den här bilden träffade jag i alla fall av bra på en hoppande glad hund. Nu är jag ännu mer sugen på en egen, men måste nog vänta ett tag till. Nu är vi ensamna igen och det är inte längre någon som viftar på svansen när jag kommer hem.

Jag och Fegisen



Jag och fegisen, vilket är Milas nya namn har krupit upp i soffan och myser med te och Glee. Nu peppar vi för tenta imorgon. Mest ja, Mila peppar nog för nya snöbollkrig.

Efter väntar helg. Dock jobb för mig hela. Behöver spara pengar så därför tackade jag. Nu både sparar jag och tjänar pengar. Hur bra kan det bli?

Vackra drömmar


Mm, nu sitter jag och drömmer igen. Drömmer om ett vitt massivt trägolv. Liknande det på bilden. Inte den gulorange parketten jag har nu utan riktigt tjockt trä som man måste luta med jämna mellanrum. Så snyggt.


Bild


I hall, kök och badrum ska det vita trägolvet brytas av med skiffer liknande material. Inte helsvart utan lite mer åt det gråa mörkgrå hållet. Den kontrasten kommer bli helt underbar.


Bild

Sällskap


Ikväll har jag fått sällskap av en tjej som ska stanna här i ett par dagar. Mysigare kan det knappast bli. Nej, nu ska lilla familjen ut på en kvällpromenad innan vi ska krya ned och stänga de blå.

Snabba Cash



Bokade biljetter till premiären av Snabba Cash idag. Har tyvärr inte läst boken har hört att de ska vara riktigt bra. Att läsa annat än skolböcker hinns tyvärr inte med just nu, men den står på listan. De ska vara riktigt bra har jag hört. Finns ju en två också Aldrig fucka upp (tacka Maja) heter den. (Som förövrigt låg och skräpade på vårt hostel i Peking, men man kan ju inte börja med tvåan heller)

Får nöja mig med filmen än så länge. Boken får bli när tid kommer. Att Joel Kinnaman, ni vet Frank Wagner från Johan Falk filmerna är med skadar knappast..

Mästarnas mästare

Åh, jag gillar det här programmet. Riktigt charmigt är det. Gillar att titta på när andra människor sportar utan att behöva svettas själv.

Många är så otroligt ödmjuka, med sina framgångar i bagaget. Framförallt blir jag imponerad av dem. Presterar väldigt bra i många olika grenar.

Ska bli spännande att se hur det går för värmlandshoppen, Stefan Holm och Agneta Andersson.

Update: Ulrika Knape också såklart ;)

Då var den oskulden tagen

Testade spinning för första gången idag. O aj, aj, aj min stackars rumpa och främre delar. Inte skönt alltså. Nu förstår jag verkligen meningen med gelebyxor.

Annars, när man härdat ut smärtan verkar spinning vara en riktigt bra konditionsträning. De korta pass liknanade de jag körde idag på 30 minuter passar utmärkt om man ska till gymmet sen elller ett corepass, byta ut crosstrainer ibland.

Om jag gör det igen? Haha, det beror på hur det känns imorgon...

Nu åker ni ut

Nu ska julen ut! Ja, jag vet att det inte är tjugonda knut. Jag orkar inte mer. Vill inte se julsakerna en dag till. Nu längtar jag till lite mer värme än denna kyla och med julsakerna framme ser det ut som det är hopplöst långt kvar.

Tack för i år vi ses lika glada igen nästa. Eller ja, det blir ju i år.

Nu kör vi!

Nu har de åkt. Lite tomt blev det allt. Hoppas det blir en resa upp under våren. Valpar är på väg och jag kan inte tänka mig något mysigare.






Imorgon blir det skola. Nu börjar det igen. Sista rycket! Nu ska de banne mig kämpas. Om dryga fyra månader väntar frihet!

Plusminus NOLL


Kan du gissa? + En söt kusin som precis lärt sig fingerpåta

När man äter middag hos mormor får man efterätt på efterätten. All dagens (veckans) träning gick därmed plusminus noll. Dock totalt värt det.

Nästa vecka kör de igång med vår schemat på gymmet. Då ska jag vara med från scratch, gäller att passa på för en orytmisk, utan taktkänsla och koordination som jag. Kanske kan jag sträva mot beach 11. Gäller att sätta rimliga mål gott folk.

Let's dance

Ser reprisen  av Let's dance. Fasiken vad tråkigt det är med sådana som Willy som inte ens försöker. Det var kul ett år men efter fem år i rad känns det som det räcker.

Let's dance är ju inte heller samma program utan superhärliga Annika Sjöö. Förstår att hon har tröttnat efter fem år men jag kommer sakna henne i år i alla fall.

 

Men det är kul att det har börjat och det ser jättekul ut. Är lite avundsjuk på allla kändisar som får chansen att lära sig. Om jag blev tillfråga skulle jag lätt tacka ja.

 

Jag ser ljuset i mörkret!



Ser ut som vi bara behöver stå ut helgen med denna kyla, helgen och de första dagarna i nästa veckan. Tur för mig det för jag får nämligen besök av en kompis i slutet på nästa vecka. En kompis som man behöver gå ut och kissa ibland. Ju varmare det är desstom längre promenad får kompisen, så är det bara. I minus 20 står man inte ut så länge.

London calling



Nu är det bokat, i april väntar en mysig vårweekend i London med Jennie och pappa. Massor av mys med Jennie som jag inte träffat sedan midsommar samt en hel del shopping så klart! Kanske en dejt med Sara?

En av de bästa

När jag skrev om 2009 glömde jag en viktig grej. 14 maj, Skandinavium, Beyonce! Vilken artist hon är! Så vacker, så snygg, vilken show hon bjöd på. Gissar att ni andra tre som var med mig tycker likadant. Alla ni övriga som var där lika så.



I år hoppas jag på fler bra artister till Sverige. Robbie Williams är ju drömmen. Någon som följer med?

Freddy och jag vi är goda vänner



Jag  är säker på att jag och Freddy skulle trivas bra ihop. Försökte låna med mig honom hem en vecka men det gick inge vidare. Är galet sugen på en egen. En av Spirisens (läs: en sådan) valpar vore något. Är dock lite emot jakthund utan jakt. Har ju idag inte möjlighet till en egen så jag har allt tid på mig att spana eller skaffa jaktlicens (eller inte).

Dock verkar det som det kommer bli en hel del hund i vår i alla fall. Det gillar jag.

Platinabröllop


Längst ut till höger på ljugarbänken sitter de mormor och morfar

Platinabröllopsdag firar de idag min mormor och morfar. 54 år! Helt galet. Lyssna på det 54 år. Stort grattis!

A trip to Åland



Imorgon ska jag ut och åka båt. En liten större båt dock. En Ålandstur med mamma, mormor, Martin och Kerstin. Håller på att samla ihop alla en kronor jag hittar här hemma för jag ska nämligen dra in storkovan.

Nu ska jag slå in deras julklappar som de ska få ikväll. Bättre sent än aldrig.

Boda borg

Efter en riktigt lyckad dag på Boda borg i Karlskoga är det nu en trött Frida som går och lägger sig. Väl där är jag som samma barn som var där för tio år sedan, hemma i kväll är jag som en gammal tant.

Men vi lyckades samla ihop ett par stämplar men hade framförallt riktigt kul på vägen så det var absolut värt det.

Jag gör som alla andra

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Många saker, tur det.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga eftersom jag visste att jag inte skulle klara dem. Självkännedom, inte självdisciplin
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Kina
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En bil vissa stunder, ett jobb, sovmorgon, en hund
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Hmmmms5 juli kanske
8. Vad var din största framgång 2009? En bättre mående människa på många plan
9. Största misstaget? Gör aldrig misstag. Nej då, men ingen dundertabbe i år :)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite grand men ingen fara på taket
11. Bästa köpet? Kinaresan, minidatorn
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kina
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Många saker, Kinaresan, pappa, vänner
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Pokerface, I gotta a feeling, use somebody
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Är alltid glad utom när jag är arg
16. Vad önskar du att du gjort mer? Pluggat i vissa lägen, tränat, sovit
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Småätit?
18. Hur tillbringade du julen? Hos pappa
19. Blev du kär i år? Var hela året
20. Favoritprogram på TV? One tree hill såklart. Nytt avsnitt 18 jan, tackar!
21. Bästa boken du läste i år? Fyrvaktaren, Camilla Läckberg
22. Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Böcker om arkitekturhistoria
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Minns inte, åt tårta, i år gör jag tydligen tenta. Inte helt ok
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mindre men mer intressant plugg under hösten, mer ledigt
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Shit, jag försov mig, de som låg högst upp
29. Vad fick dig att må bra? Familjen, vännerna, sömnen
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Robbie?
31. Vem saknade du? Jennie
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj, Kinamänniskor, Ida, somliga på jobbet

Drömmer mig iväg för en stund

Ytterligare en dag i svinkalla Sverige. Självklart har jag spenderat halva dagen med en människa som håller på att packar för en tre veckor lång resa till Thailand. Låter inte det alldels underbart? Gjorde en snabbkoll och såg att det finns en massa restresor men tentaperiod coming up är inte så passande. Så jag får väl sitta här och drömma mig bort...



Bild

Nu kör vi!

Gott nytt år!

Hoppas ni hade en bra kväll igår, att ni hade ett bra 2009 och får ett ännu bättre 2010.





Under 2009 har det hänt mycket kul, bland annat:

♣ Flytten till nya lägenhet en, där jag trivs som fisken i vattnet.

♣ Kinaresan, var spännande, lärorik och riktigt, riktigt rolig. + alla nya vänner.

♣ Sista terminen med klassen, känns lite sorligt men nu är det över för många av oss. Kommer aldrig mer läsa något ihop med Katarina, Anton och Madde till exempel. Bara stöta ihop med dem i korridoren. Hej guys vi är inne på slutspurten nu!

♣ Håret rök. Klippte håret kort som var dam snyggt på alla andra, tyvärr inte lika snyggt på mig (varje dag). Blev riktigt fräscht men jag har ju inte orken till att fixa frillen varje morgon så det var inget för mig.  Är på god utväg igen. Har dock aldrig haft så tjock (jämför med mig själv, haha)  och fräsht hår som nu.

2010 comings ups:

♣ Examen!!!!!!!!

♣ Självklart X-jobbet, längtar tills vi får sätta fingrarna i det på riktigt, grejer som jag vill hålla på med och som kommer lära mig sjukt mycket. Den bästa moroten är att när x-jobbet är färdigt är jag färdig!

♣ London - calling. I april ses vi, pappa jag och Jennie. Kankse ev en resa till dit. Beroende på pengar och tid.

♣ Träffa Jennie ♥

♣ Min nya leksak (fri tolkning)

♣ Åland nästa vecka





En sak: Nu kör vi!


RSS 2.0