We will rock you

I London väntar musikal. Jag älskar musikaler! Särskilt på stora scener som de i London blir så mäktigt. Här hemma blir det ofta intimt och mysigt vilket också kan vara positivt. Det blir dock aldrig lika häftigt som på en stor scen.

Denna gången är det hyllningen till Queen, musikalen We will rock you som står på programmet. Nu ska dryga en och en halv månad spenderas för att lära in låtarna.


Canon 1000D


Här är min kamera. Canon 1000D. Köpte den på Elgiganten på mellandagsrean för 4000 riksdaler. Objektivet jag använder är kitobjektivet 18-55mm.

Jag kunde nästintill ingenting då. Nu kan jag lite. Fotar inte alls mycket i autoläget längre. Mycket tack vare Scott Kelby och hans böcker Digital fotografi. Dessa rekomenderar jag starkt. Dock finns det så mycket mer att lära sig. Jag har läst mycket som jag inte kan praktiskt. Sen finns det en hel del inställningar i kameran jag inte har någon aning om hur de fungerar. Dock är jag på god väg. Jag ska lära mig.

Tror kameran passar alldeles perfekt för en nybörjare som jag. Billig och enkel att använda. Angående objektivet är det perfekt för mig just nu när jag håller på att lära mig. När man blir bättre och får större krav finns det bättre objektiv. Men för nyttan med det krävs en bättre fotograf. Det är inte jag idag. Tyvärr.

A good night

Igår hade jag en riktigt rolig kväll med Ida och Frida. Skaka lite rumpa är aldrig fel. Idag mår jag faktiskt bra. Härligt det! Här ska det nämligen bakas och städas. Fyller ju tydligen år imorgon och får lite besök ikväll. Mysigt

Sista rycket, klassen!

Klassen är inne på slutspurten. All anledning att fira. Igår var det klassfest hos Pelle. Jag agerade lite mingelfotograf.


Fina Frida


Johan i sin supersnygga nya frisyr


Robert hade för en gångs skull ledigt från hockeyn


Jag försöker lära mig kameran


Ett sista hopp avslutar kvällen för mig

Vi vet var!



Hej!

Idag har vi varit duktiga och kämpat på bra i skolan. Dessutom klarat hela Enirosskattjakt. Eller ja så långt man kan komma.

Känner att ögonen snart sluter sig. Bokrean, curlingen och den tidiga hockeyn imorse gjorde sitt. En powernap i soffan unnar jag mig innan jag ska ta tag ikvällens äventyr.

Jag ♥ bokrea

 

Jag och mannen traskade ned över torget igår strax efter tolv. Målet var Herman Anderssons och bokrea starten. Var tok mysigt där inne. Mycket folk men alla var lugna. Känndes att det här var en tid folk inte brukar shoppa på.

Skulle kunnat gå runt där hur länge som helst. Bläddra lite, titta. Hittade tre pysselböcker tillslut. Mannen böcker om andra världskriget.

Dam boy!

Finns ingen jag unnar guldet så som Anders Södergren. Säger som Henrik bragdguldet till honom!

Alldeles matt

Sitter och hejar hej vilt på skidherrarna. Dam it. OS tar slut på söndag. Vad ska jag göra då? Vad gjorde jag innan OS? Träna kanske vore en bra ide?




Tog med mannen till Ikea idag. Hade spanat in denna matta. Som ni hittar här. Han blev lite osäker trodde den skulle sticka ut för mycket. Jag tror att det skulle vara dyngcoolt till allt vitt och svart samt vår beiga soffa. Han skulle ta sig en funderare. Jag som inte är en tjatig tjej tyckte det var en bra idé.

Men tycker ni inte den är snygg? Särskilt ni som varit hemma hos mig skulle det inte bli superfräscht?


Singing when you're winning



Idag var det tydligen audition till Körslaget i Karlstad. Rycktet går att det är bröderna Rongedal som ska ha hand om det. Då blir det närmare bestämt Molkom.

Vore så kul att vara med sjunga och dansa så många ihop. Tänk var roligt man ska ha. Jag är totalt tondöv så jag sökte inte.

Kön var typ 300 meter. Är inte avundsjuk på de som stod där. Tusan vad kallt. Tror inte alla har kommit fram än, 3 timmar senare. Önskar i alla fall Emelie lycka till!

You are my sunshine



Idag är det helt underbart väder ute. Ganska lagom kallt. Snön är plogad och ligger sådär fint bit. Inget brunt slask och sörj. Solen skiner och man måste kisa som bara den. Längtar efter en dag i backen eller spåret med varm choklad och massor av mys.

Nu ska jag äta lunch med Malin, sedan väntar en promenad för mig och Anna till ett roligt ställe för lite fix. Kommer att bli en bra dag det här.

Sweetest dreams!



Imorgon får jag att arsla mig iväg till skolan. Idag stannade jag hemma för jag frös och det var kallt ute. Funkar nog inte i längden. Bra om jag kommer upp också för jag har nämligen lunchdejt! Mysigt. Och gott.

Nu ska jag krypa ned undetäcket, spela en omgång Sequenze med Robin. God natt!

När damer möter herrar

Varför finns det herr- och damcurling? Undrar febrilt här hemma. Är curling på någotvis styrke baserat? Kan det bli en sådan skillnad med hårdare sopning? Jag menar jag har aldrig sett någon curla i väg stenen med full kraft.

Tur att jag inte har större problem i livet...

Converse

Åh var inne på Bergqvist skor nyss. En hel del vårskor. Blandannat massa snygga converse i massa snygga färger. Men 700 spänn!? Ni skojar med mig??? Ångrar så bittert att jag inte köpte med mig ett compani i Kina då de kostade 60 kronor paret.

Mysdag

Idag har jag mysdag. Pluggar hemifrån. Eller ja myser och pratar i telefon. Ett långt samtal med mammsen. Vill inget hellre än att åka upp till Umeå nu men kan inte för denna skola. Valparna piper, kurrar och blir större och större.

Har faktiskt ögnat igenom två gamla exjobb. Ska fortsätta med ett tredje, det ska läsas sakta. Bävar för 180 sidor dataspråk på engelska som står på tur. Fattar det knappt på svenska så oddsen är inte riktigt på min sida.

Trotsig



Jag fortsätter på temat sommarbilder. Tänker om jag trotsar vintern så kanske den ger sig. Åka båtbuss och äta jordgubbar som jag och Robins lillasyster gjorde i sommras vore inte helt fel.

Tror minnsan jag är på väg att bli sjuk nu. Ingen höjdare. Fryser, svider i ögon och näsa. Imorgon blir det raka vägen till apoteket för nässpray. Nu ska jag bädda ned mig och stänga de blå. God natt

Det är så man åker skidor

DET ÄR SÅ MAN ÅKER SKIDOR! Tack ska ni ha killar förgyllde min lördagskväll.

Sommarfötter

Precis som alla andra är jag skapligt trött på snön nu. Jag fryser sönder mig själv. Fasiken vad kallt det är ute. Blåser gör det också. Skidglasögon blir det nog till jobbet imorgon. Ligger i soffan med två filtar men fryser ändå. Det blir så när man måste vada i snö över knäna. Te och smörgås blir.

Annars var massagen alldeles underbar. Tänk att en timme kan vara så olika lång.


Så här vill jag ha det, ful bränna på fötterna och myggbett på bena..

Njutning

Imorgon väntar massgae. Ska bli alldeles underbart. Man skall allt unna sig saker med jämna mellanrum. 50 minuters njutning väntar. Jag unnar mig tydligen inte massage allt för ofta då jag bara tagit massage en gång förut för dryga två år sedan.

Ingen happy ending väntar dock. Detta erbjöds hej vilt i Kina. Jag klara mig nog ändå.

Grekiskt lantbröd



Idag har det varit bakstuga här hemma. Grekiskt lantbröd. Underbart gott. Fattar inte varför jag inte bakar oftare. Både billigare och godare än att köpa bröd. Är ju inte jobbigt heller. Tar bara en himlans massa tid när det ska jäsa. Vardagslyx är det i alla fall.


Neerd

OS-kväll som vanligt. Min älskade Sofie skrev till mig igår; "Är så glad för din skull att det är OS, jag tycker det är så kul att folk kan bli så glada av det" Så söt är hon. Totalt ointresserad medan jag tycker att det är på tok för kul. Undrar vad jag gör på kvällarna annars?

ANJA BRONS! Vad kul för hennes skull. Unnade henne verkligen det. Nej, nu skidskytte.

Du och jag i fem år

Vi firar fem år idag jag och mannen. Sambos (hatar det ordet) i snart två och ett halvt år. Det är banne mig inte dåligt. Idag blir det inte så mycket firande men på lördag ska vi unnat oss massage. Lyx.


Lycka!

Tänk vad glad man kan bli av att höra en röst! Saknar dig, hjärtat!


Hela eftermiddagen ägnas åt x-jobbet. Hej och hå. Går faktist ganska så bra nu så det är bara att kämpa på.

OS-guld!

Snyggt gjort Kalla! Du med Anna Haag! Silver (läs: Annas hund) skulle få tårta om det blev guld. Lilla lyckansost! Nu blir det 15 km och horisontellt läge i soffan.

Alla ♥-dag

 

Nu är det film och fruktsallad som gäller. Har ätit bakelser tre dagar idag så jag är nöjd. Hoppas ni alla haft en bra dag och får en bra vecka!

Aka Gunde Svan

Igår tog jag mina första staplande stavtag på längdskidor på jag vet inte hur länge. Slutsatsen blev att det borde jag göra oftare. Att dagen var helt underbar drar nog upp betyget aningens men riktigt gött att komma ut, riktigt bra träning. För hela kroppen. Tro mig det känner jag idag. Mina armar och axlar.

 

Idag är det alla hjärtans dag. Igår fick jag blommor och choklad av mitt hjärta.(Inte den på bilden dock men en annan fin) När kan kommer hem väntar en liten men god överraskning på honom.

Önskar alla mina nära och kära en riktigt mysig alla hjärtans dag ♥

 

 



19.00 23 Juli, Ullevi

Nu tusan

Jag är så galet pepp idag! Tvättar, städar, diskar, ja allt på en gång! Av bara farten! Nu ska jag till gymmet och köra skiten ur mig för att sedan komma hem och köra ett plugg ryck resten av dagen. Här ska det presteras!

Pepp Pepp Pepp

Laddar mot gymmet. Idag är det tungt. Brukar bli så efter en lite för lång powernap i soffan. När man dessutom sätter på en playslist beståendes av endast Melissa Horn blir man knappast piggare. Välmående men riktigt trött. Nu ska jag trotsa att och gå iväg.


Sko dig

A good night

Igår var det nystartsfest på Tempel. Dit var det kö nästan hea vägen hem till mig. Inget vi ville be beblanda oss med. Ett glas på Harrys och vipps var kön borta. Dock var det endast tio platser kvar, självklart stod jag och Sofie som nummer elva och tolv. Men allt löste sig med lite fjäsk.

För den som inte kan lägga ihop A plus B var det knökat där inne. Övervåningen var precis som gamla arena. Samma musik också. Detta innebar även den gamla Arenadansen. Klockrent! Nedervåningen var så fullproppad så den nästan höll Ankan klass.

Hej mitt vinterland



Gamla stenbron. Den här bron har jag gjort ett antal skolarbeten om. Väljer bara de finaste. Passande bild till dagens snöstorm.

Nu har jag tackat ja till en väldigt rolig grej som händer i februari. Ska kolla om jag fått mail, väntar. Efter det återgå till plugget.

Du, du, du!



Världens bästa är inte bara på denna sida jorden, hon är i detta landet och i denna stad. Tokgilla! Imorgon firar vi detta och lite annat med en tjejfest. Vi börjar hemma hos mig för att sedan besöka välkomnsfesten på Tempel.



Nu ska min trötta kropp gå och lägga sig. Var kung på bodypumpen idag. Lassade på som bara den. Är nog inte lika kung imorgon. Mår fasiken inte bra av att mannen har köpt ett nytt Tv-spel, ledmotivet i det är samma som bicepslåten i passet. Kommer börja på psykiskt dåligt här hemma.

Smile like you mean it

Idag är jag på shiningbra humör! Positiva överraskningar är alltid välkommna. Nu ska jag dra med mig Anna till Hanna Larssons och köpa fika för att fira. Finns alltid anledning att fira vet ni. Sen blir det jobba, jobba, jobba så vi blir klara någon gång. (Framme i maj)

Vi som inte fick Brevet när vi fyllde elva

Det kan vara en av facebooks bästa grupper. Är en av facebooks bästa grupper. Vi som inte fick Brevet när vi fyllde elva. När jag var elva var nog Harry Potter i princip det bästa jag visste. Kunde böckerna (de som kommit då) utan och innan. Dagdrömde om att jag skulle få ett brev. Men icke! Till Hogwarts var jag inte välkommen. Mugglare jag förblev. Sen visade Jennie mig denna grupp på facebook. Äntligen fanns det en plats för mig.

Bild


Om en månad och en dag fyller min lillebror elva. Han har också läste Harry Potter. Ska banne mig skicka ett brev till honom. Dock kommer han nog direkt räkna ut att det är från mig eller Jennie. Sen ser han det svenska frimärket och kör uteslutningsmetoden.



Lilla hjärtat



Mitt huvud bara dunkar så nu ska jag ta en stor alvedon och gå och lägga mig och sova en stund. En vanlig kanske, finns det ens stora? Vaknar förhoppningsvis upp om en timme och mår prima.

Hur mår ni dag?

Grapefruktsked



Här sitter jag och äter grapefrukt. Riktigt gott, nyttigt dessutom. Dock saknar jag grapefruktskedarna som fanns hemma på Råtorp. Någon som vet vart man kan köpa dessa?

För er som inte vet ser en grapefruktsked precis ut som en vanlig tesked förutom att den är taggig längst fram.

Jag gör det enkelt för mig. Om exakt en månad fyller jag år. Då önskar jag mig sådana.

Jag vill inte, jag vill inte!



Usch mår inte bra idag heller. Hoppas jag inte är på väg att bli sjuk. Känns som alla är det nu. Jag har varken tid eller lust. Kommit igång med träningen igen, tenta på onsdag samt ett x-jobb att styra upp. Och just ja välkommnsfesten på torsdag. Har verkligen inte tid. Med den vanliga oturen jag har lär väl jag som åker så mycket buss och träffat folk i skolan bli liggandes. Blä.

Dock har vi fina blommor att titta på hemma. Det gör mig lite gladare. Snart kanske det är dags att sätta vårlökar på balkongen. Har ingen aning. Dock skulle det vara kul att göra allt från början. Får ringa expertisen (Läs; mamma och Karin) för hjälp. Undra vad jag ska satsa på för färg iår?



RSS 2.0